Lusikkaleivat

Skandináviában nagyon népszerűk a sütik. Íme, egy bizonyíték Finnországból

Hozzávalók 4 személyre
23 dkg vaj 30 dkg liszt 1/2 kiskanál sütőpor 1 csipet só 1 db tojássárgája 15 dkg porcukor 1 evőkanál vaníliakivonat 4 evőkanál dzsem (szilva, áfonya) porcukor

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. Két sütőlapot kibélelünk sütőpapírral.

2. Közepes lángon felolvasztjuk a vajat, és addig hevítjük, míg barnulni nem kezd (kb. 15 perc). Átöntjük egy edénybe, és hűlni hagyjuk.

3. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.

4. A kihűlt vajba belekeverjük a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliakivonatot.

5. A sütőporos lisztet beleöntjük a vajas masszába, és addig keverjük, míg vizes homokra hasonlító keveréket nem kapunk.

6. Kiskanállal apró halmokat helyezünk a sütőlapra. 12-15 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz, majd félretesszük hűlni.

7. Miután kihűlt, a sütiket a dzsemmel kettesével összeragasztjuk, majd porcukorba forgatva tálaljuk.

Vote it up
279
Tetszett?Szavazzon rá!