Májgombócleves

Nosztalgikus fogalom a vasárnapi ebéd, mivel mind a vasárnap, mind az ebéd kezd elhomályosulni a mai generáció életében

Hasonló receptek

Lassan fogalmunk sincs, anno miért feküdt le szombaton izgatottan a háziasszony, fejében receptekkel és hozzávalókkal, miért várta a család az ebédre hívó szót, és micsoda néma áhítat lengte körül az asztalt úgy egy órán át. Ne nosztalgiázzunk, tegyük újra élővé a vasárnapi ebédet!

Hozzávalók
22 dkg marhamáj 2 evőkanál vaj (vagy csontvelő) 1 gerezd zúzott fokhagyma 0,5 kiskanál reszelt citromhéj 1 kiskanál majoránna 2 tojás 10 dkg zsemlemorzsa 2 evőkanál liszt 0,5 kiskanál só 0,25 kiskanál őrölt bors 1,5 l húsleves

Elkészítés
1. Az apróra vágott májat összedolgozzuk a vajjal, a fokhagymával, a citromhéjjal és a majoránnával.

2. Hozzáadjuk az enyhén felvert tojást, a zsemlemorzsát és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

3. A masszából kézzel gombócokat formázunk, majd a forrásban lévő levesben fedő alatt 15 percig főzzük őket.

Vote it up
146
Tetszett?Szavazzon rá!