Máktorta

Nagymama szaftos tortájában a mák, a csokoládé, illetve a gyümölcsök remekül kiegészítik egymást, ráadásul citrommáz koronázza meg

Hasonló receptek

Hozzávalók
1 citrom 1 tojás 9 dkg vaj 15 dkg liszt 5 dkg cukor liszt a tészta kinyújtásához

A töltelékhez és a bevonathoz: 18 dkg mák 1 tojás 12 dkg cukor 10 dkg keserű csokoládé 6 dkg mazsola 3 dkg darált mandula 3 dkg cukrozott citromhéj 1 citrom porcukor

Elkészítés
1. A tésztához mossuk meg a citromot, és töröljük szárazra. Reszeljük le a héját, és keverjük össze a tojással, a vajjal, a liszttel, a cukorral és egy kevés vízzel. Gyúrjuk sima tésztává, majd belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki vékonyra. Tegyünk rá fordítva egy kapcsos sütőformát, és vágjunk ki vele 3 kerek tortalapot.

2. A töltelékhez daráljuk meg a mákot, és keverjük össze a tojással és a cukorral. Ezután reszeljük le a csokoládét, és a mazsolával, a mandulával és a cukrozott citromhéjjal együtt adjuk a mákhoz.

3. Tegyünk egy tésztalapot a kivajazott sütőformába. Terítsük rá a töltelék felét, fektessük rá a második lapot, kenjük rá a maradék tölteléket, és fedjük le a tésztával.

4. Süssük a tortát a sütőben kb. 1 óra hosszat. Vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. Készítsünk citrommázat 1 citrom levéből és porcukorból, és vonjuk be vele a tortát.

Vote it up
298
Tetszett?Szavazzon rá!