Hozzávalók
22 dkg sütőporos liszt • 11 dkg cukor + 2 evőkanál a málnára • 4 dkg Rama sütőmargarin • 12 dkg málna • 1,2 dl tej + a tészta tetejére • 2 evőkanál szeletelt mandula • porcukor a tálaláshoz
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet és a cukrot egy edénybe szitáljuk, összekeverjük, majd kis kockánként hozzáadjuk a Rama sütőmargarint, és elmorzsoljuk vele.
2. A málnát óvatosan összeforgatjuk a 2 kanál cukorral, majd a harmadát hozzákeverjük a tésztához.
3. A tészta közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a tejet, majd egy spatulával összedolgozzuk.
4. A tésztát belisztezett felületen átgyúrjuk, majd egy 16-18 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. A tetejét megkenjük egy kevés tejjel.
5. A maradék málnát a tészta tetejére rendezzük, megszórjuk a mandulával, és kb. 25 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Porcukorral megszórva tálaljuk.
Ha szereti a két fenti íz elegyét, ismerkedjen meg a málnás-mandulás tortával is.
Hozzászólás