Málnás brownie

Minden érzékszervünkre jut egy kis csábítás: az illatok és ízek kavalkádja

Hozzávalók
20 dkg étcsokoládé 20 dkg vaj 25 dkg porcukor 3 db tojás 10 dkg liszt

A krémhez: 40 dkg krémsajt 15 dkg porcukor 0,5 kiskanál vaníliakivonat 2 db tojás

A tetejére: 2,5 dl tejszín 10 dkg porcukor 20 dkg málna + pár szem a díszítéshez

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk (ügyeljünk rá, hogy az edény alja ne érjen a vízbe!).

2. A vajat a cukorral kézi mixerrel habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd hozzáadjuk és eldolgozzuk vele a lisztet. A mixert alacsonyabb fokozatra állítva hozzákeverjük a megolvasztott csokoládét is, majd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt, közepes méretű sütőedénybe öntjük.

3. A középső réteghez a krémsajtot összedolgozzuk a porcukorral és a vaníliakivonattal, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat is.

4. A krémet a csokis tészta tetejére kanalazzuk, spatulával elegyengetjük, és a sütit 30-40 perc alatt készre sütjük. Ezután legalább 2 órára félretesszük hűlni.

5. Közben a tejszínt botmixerrel eldolgozzuk a cukorral és a málnával, majd habbá verjük. A sütit kivesszük a sütőformából, bevonjuk a tetejét a málnás habbal, és néhány szem málnával díszítjük.

Vote it up
168
Tetszett?Szavazzon rá!