Málnás-epres madártej

A madártej nemcsak a gyerekek kedvence, elkészítése pedig nem kizárólag a nagymamák privilégiuma

Hozzávalók
50 dkg eper 10 dkg porcukor 8 dkg málna 1/2 citrom leve 2,5 dl tej 10 db tojásfehérje 1 evőkanál kristálycukor csipetnyi só

A díszítéshez: 2 db tojásfehérje ananász, mangó, alma barna cukor

Elkészítés
1. A díszítéshez a kockára vágott ananászt, mangót és almát megforgatjuk az enyhén felvert tojásfehérjében és a barna cukorban, majd 220 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.

2. Az eperből néhány szemet félreteszünk a tálaláshoz, a többit megszórjuk a porcukorral, majd fél óráig állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a málnát és a citromlét, majd botmixerrel pürésítjük, és a hűtőbe tesszük.

3. A tejet forráspontig hevítjük. A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval habbá verjük, közben kis adagokban hozzáadjuk a cukrot is. A tojáshabból felhőket kanalazunk a tejbe, 3 percig főzzük (közben egyszer-egyszer megforgatjuk), majd a tejből kivéve félretesszük.

4. Az epres-málnás pürét tálkákba szedjük, a habfelhőket a tetejére tesszük, majd a félretett eprekkel és a karamellizált gyümölcsökkel díszítjük.

Vote it up
246
Tetszett?Szavazzon rá!