Hozzávalók
1 adag parféalap • 15 dkg túró • 0,5 citrom leve és reszelt héja • 2 csomag vaníliás cukor • 8 dl tejszín • 15 dkg málna + a díszítéshez
Elkészítés
1. A parféalap felét a túróval, a citromlével, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszín felét.
2. Félig megtöltjük vele a választott formákat, málnaszemeket nyomkodunk bele, majd a mélyhűtőbe tesszük.
3. A málnát összeturmixoljuk, a parféalap másik felével simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejszín másik felét, a megfagyott túrós rétegre kanalazzuk, és visszatesszük a fagyasztóba.
4. Tálaláskor a formából kiborítva málnaszemekkel díszítjük.
Ismerjen meg további parférecepteket!
Hozzászólás