Hozzávalók
3 kg málna • 3 kg cukor
Elkészítés
1. A málnát kiválogatjuk és szitára téve, vízsugárral átmossuk. Edénybe tesszük, és lassan főzzük, míg levet nem enged.
2. Ezután gyenge tűzön rotyogtatjuk, míg a málna meg nem puhul.
3. Óvatosan belekeverjük a cukrot, és állandó keverés mellett a megfelelő sűrűség eléréséig főzzük. Ezt úgy állapítjuk meg, hogy a keverőkanállal egy tányérra cseppentünk belőle, és hűlni hagyjuk.
4. Ha egyben marad, és a felszíne bőrösödni kezd, készen vagyunk; más esetben a lekvárt még tovább kell főzni.
Tippek
Ez a rendkívül aromadús lekvár nagyon gyorsan elkészíthető, viszont a sikerhez fontos,hogy pontosan betartsuk az előírásokat. Mindenekelőtt gondosan kell kiválogatni a gyümölcsöt. Az edénynek pedig mindenképpen vastag alja legyen, hogy le ne égjen a tartalma.
Tudta, hogy a málna valóságos gyógyszer? Jó például visszér ellen! Ráadásként pedig, íme, pár további málnás finomság!
Post A Comment