Málnalekvár

Ha szívesen konzerválná a nyári ízeket, főzzön belőlük lekvárt

Hasonló receptek

Hozzávalók
3 kg málna 3 kg cukor

Elkészítés
1. A málnát kiválogatjuk és szitára téve, vízsugárral átmossuk. Edénybe tesszük, és lassan főzzük, míg levet nem enged.

2. Ezután gyenge tűzön rotyogtatjuk, míg a málna meg nem puhul.

3. Óvatosan belekeverjük a cukrot, és állandó keverés mellett a megfelelő sűrűség eléréséig főzzük. Ezt úgy állapítjuk meg, hogy a keverőkanállal egy tányérra cseppentünk belőle, és hűlni hagyjuk.

4. Ha egyben marad, és a felszíne bőrösödni kezd, készen vagyunk; más esetben a lekvárt még tovább kell főzni.

Tippek
Ez a rendkívül aromadús lekvár nagyon gyorsan elkészíthető, viszont a sikerhez fontos,hogy pontosan betartsuk az előírásokat. Mindenekelőtt gondosan kell kiválogatni a gyümölcsöt. Az edénynek pedig mindenképpen vastag alja legyen, hogy le ne égjen a tartalma.
 

Tudta, hogy a málna valóságos gyógyszer? Jó például visszér ellen! Ráadásként pedig, íme, pár további málnás finomság!

Vote it up
202
Tetszett?Szavazzon rá!