• Reader's Digest
  • Ügyfélszolgálat
  • Főoldal
  • Magazin
    • Dráma, kaland
    • Szívhez szóló történetek
    • Érdekességek
    • Hírességek
    • Kétnyelvű cikkek
  • Tanácsok
    • Egészség
    • Konyhai praktikák
    • Életmód
    • Otthon
    • Pénzügyek
  • Receptek
    • Reggeli, tízórai
    • Levesek
      • Krémlevesek
    • Főételek
      • Egytálételek
      • Tészták
      • Főzelékek
      • Halételek
      • Grillezett ételek
    • Saláták
    • Desszertek
      • Torta
      • Muffin
      • Tiramisu
      • Fagylalt, jégkrém
      • Pite
      • Rétes
      • Trüffel
    • Italok
  • Szórakozás
    • Viccek
    • Idézetek
    • Gyerekszáj
    • Humoros írások
    • Karikatúrák
    • Kvízek
  • Nyereményjáték
    • Nyereményjáték szabályzata
    • Sorsolások eredményei
    • Nyerteseink
  • Webáruház
    • Könyvek
    • Nyelvtanulás
    • Zene
    • Video/DVD
    • Ajándékok
    • Kiárusítás

You are here

Főoldal » Hasznos ismeretek » Konyha » Befőzés, aszalás » Málnalekvár

Málnalekvár

Ha szívesen konzerválná a nyári ízeket, főzzön belőlük lekvárt

 
  • Betűméret AAAA
  • Nyomtatás
  • Küldés e-mailben
  • Málnalekvár

    Fotó: Receptvarázs

Hasonló receptek

  • Cukkinipüré és patisszonpüré
  • Ketchup házilag
  • Banándzsem és gyömbéres almalekvár

Hozzávalók
3 kg málna • 3 kg cukor

Elkészítés
1. A málnát kiválogatjuk és szitára téve, vízsugárral átmossuk. Edénybe tesszük, és lassan főzzük, míg levet nem enged.

2. Ezután gyenge tűzön rotyogtatjuk, míg a málna meg nem puhul.

3. Óvatosan belekeverjük a cukrot, és állandó keverés mellett a megfelelő sűrűség eléréséig főzzük. Ezt úgy állapítjuk meg, hogy a keverőkanállal egy tányérra cseppentünk belőle, és hűlni hagyjuk.

4. Ha egyben marad, és a felszíne bőrösödni kezd, készen vagyunk; más esetben a lekvárt még tovább kell főzni.

Tippek
Ez a rendkívül aromadús lekvár nagyon gyorsan elkészíthető, viszont a sikerhez fontos,hogy pontosan betartsuk az előírásokat. Mindenekelőtt gondosan kell kiválogatni a gyümölcsöt. Az edénynek pedig mindenképpen vastag alja legyen, hogy le ne égjen a tartalma.
 

Tudta, hogy a málna valóságos gyógyszer? Jó például visszér ellen! Ráadásként pedig, íme, pár további málnás finomság!

Vote it up
195
Tetszett?Szavazzon rá!
  • Betűméret AAAA
  • Nyomtatás
  • Küldés e-mailben

Népszerű cikkek: Konyha

  1. A tökéletes buggyantott tojás
  2. Kilenc konyhai hiba
  3. A grillguruk hétpecsétes titkai

További cikkek: Hasznos ismeretek

Egészség
Életmód
Konyha
Otthon
Pénzügyek

Hozzászólás

A legnépszerűbb cikkek

  • A kezdetek óta
  • A héten
  • A hónapban
  1. Ki másokon segít, önmagán is segít
  2. Szerelem, szerelem 2010
  3. Az óriási hal
  4. Daniela harca
  5. 33 titok, amelyről minden pilóta hallgat
  6. A citrom rejtett titkai
  7. Mire jó még a WD-40?
  8. Titkok, amikről a nővér mindig hallgat
  9. Állati ösztön
  10. Tizenkét tuti fogyitipp
  1. Az a nap az Everesten
  2. Közérzetjavító házi orvosságok
  3. Minikvíz: Korcsolya
  4. Ne hozz virágot!
  5. Tartsa kordában étvágyát
  6. A cápa

Termékajánló

Kedvenc receptjeink

Csavaros virsli
Csavaros virsli
Reggeli, tízórai
  • Répás gofri
  • Virsli mustárszósszal
  • Bagel
  • Portugál öttojásos kenyér
Tovább: Reggeli, tízórai
Gombás-pórés árpaleves
Gombás-pórés árpaleves
Levesek
  • Savanyú gombaleves
  • Kenyérleves
  • Citromos lencseleves
  • Japán misoleves
Tovább: Levesek
Pirított sertéshús
Pirított sertéshús
Főételek
  • Gombás quiche
  • Tejszínes csirke
  • Sörös kelkáposzta baconnal
  • Édes-savanyú oldalas
Tovább: Főételek
Gyümölcsturmixok kezdőknek
Italok
  • Zsírégető receptek
  • Csodás forró csoki
  • Berry Martini
  • Gyümölcsambrózia
Tovább: Italok
Körte pongyolában
Körte pongyolában
Desszertek
  • Szilvás túrógombóc
  • Fánkocskák citromsziruppal
  • Mogyorós linzer szederlekvárral
  • Nyári piskótatekercs
Tovább: Desszertek
  • Impresszum
  • Magunkról
  • Oldaltérkép
  • Adatvédelem
  • Felhasználási feltételek
  • Ügyfélszolgálat
  • Általános szerződési feltételek

© 2009-2013 Tarsago Magyarország Kft.