Málnalekváros rácsos süti

Minden családban vannak bevált receptek, amelyekre mindig szívesen emlékszünk vissza. Ez ilyen

Hozzávalók 6 személyre
27 dkg vaj 13 dkg barna cukor 1 kiskanál vaníliakivonat 2 db tojás 25 dkg liszt 12 dkg durumliszt 40 dkg málnadzsem

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd összedolgozzuk a kétféle liszttel.

2. A tésztából 2 dl-nyit egy habzsákba töltünk, a maradékot egy sütőpapírral kibélelt nagyobb tepsibe öntjük, és a sütőben 15-17 percig sütjük.

3. Megkenjük a dzsemmel, a habzsákból rácsokat rajzolunk a tetejére, majd visszatesszük a sütőbe, és további 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kihűlt, kockákra vágjuk.

Vote it up
176
Tetszett?Szavazzon rá!