Málnaszörp

Fogyasszon az év bármely szakában zamatos gyümölcsből készült vitaminbombákat

Hasonló receptek

Hozzávalók
1,2 kg málna 1 kg cukor 20 g citromsav

Elkészítés
1. A málnát megmossuk, lecsepegtetjük, és zománcos edénybe téve összetörjük. Kendővel lefedve egy éjszakára hűvös helyen állni hagyjuk, majd egy ritka szövésű ruhán átszűrjük.

2. Belekeverjük a cukrot és a citromsavat, és kevergetve 10 percig főzzük. Üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Tippek
Forró napokon különösen frissítő az alábbi, nyers málnából készített üdítő. Mi is az a szörp? A szörp gyümölcs- vagy növényi levek koncentrált oldatából és cukorból áll. Készítésére alkalmas a málnán kívül a ribizli, a szeder, az egres és az eper, valamint a menta és a szagos müge is. A levet friss, nyers gyümölcsből és fűszernövényből kell kipréselni, de a nyersanyagot meg is főzhetjük, ilyenkor egy kendőn keresztül szűrjük át.
 

Tudta, hogy a málna valóságos gyógyszer? Jó például visszér ellen! Ráadásként pedig, íme, pár további málnás finomság!

Vote it up
246
Tetszett?Szavazzon rá!