Márványkalács

A világos és sötét csíkokból álló kakaós kalács minden gyerek kedvence, a zsúrok kötelező kelléke

Hasonló receptek

Hozzávalók 16-20 szelethez
50 dkg liszt ­ 1 csomag sütőpor ­ 23 dkg cukor ­ 1 csomag vaníliás cukor ­ 23 dkg vaj ­ 3-4 tojás ­ 1,25 dl tej ­ 1 csipet só ­ 3 evőkanál kakaó ­ 2 evőkanál cukor ­ 2-3 evőkanál tej ­ zsiradék és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez

Elkészítés
1. A kevert tésztához szitáljuk össze a lisztet és a sütőport egy tálba. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, a tojásokat, a tejet és a sót.

2. Kézi mixer vagy robotgép habverőjével keverjük a hozzávalókat sima tésztává.

3. Kenjünk ki egy hosszúkás sütőformát, és szórjuk meg zsemlemorzsával. A tészta kb. kétharmadát töltsük a formába.

4. A maradék tésztához adjuk hozzá a kakaót, a 2 evőkanál cukrot és a 2-3 evőkanál tejet, majd jól keverjük össze. Ezt a masszát is töltsük a formába, és terítsük rá a világos tésztára.

5. Simítsuk el a tetejét, majd villával kissé keverjük össze a két réteget, spirál alakban haladva, felülről lefelé. Simítsuk el újra a tészta tetejét, majd süssük a sütőben közepes hőfokon kb. 70 percig.

Vote it up
201
Tetszett?Szavazzon rá!