Márványos teatojás

Nemcsak szép, de roppant tápláló is egyben ez a könnyen elkészíthető húsvéti csemege

Hozzávalók
6 tojás 2 evőkanél tealevél 2 evőkanél szójaszósz 1 csillagánizs narancs- vagy mandarinhéj

Elkészítés
1. Tegyük a tojásokat egy lábasba, önstünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje, és forraljuk fel.

2. Hagyjuk csendesen főni 10 percig. Öntsük le róla a vizet, és hagyjuk kihűlni.

3. Törjük fel a tojások héját egy kanál hátoldalával, de még ne héjazzuk le őket.

4. Forraljuk fel a teát kb. 1 liter vízben, majd tegyük bele a többi hozzávalót. Forraljuk még 5-6 percig, majd vegyük le a lángról, és tegyük bele a tojásokat.

5. Hagyjuk a tojásokat ázni a keverékben, amíg kihűlnek. Öntsük le a vizet, és héjazzuk le őket.
 

Ismerjen meg további remek húsvéti finomságokat!

Vote it up
188
Tetszett?Szavazzon rá!