Hozzávalók
6 tojás • 2 evőkanél tealevél • 2 evőkanél szójaszósz • 1 csillagánizs • narancs- vagy mandarinhéj
Elkészítés
1. Tegyük a tojásokat egy lábasba, önstünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje, és forraljuk fel.
2. Hagyjuk csendesen főni 10 percig. Öntsük le róla a vizet, és hagyjuk kihűlni.
3. Törjük fel a tojások héját egy kanál hátoldalával, de még ne héjazzuk le őket.
4. Forraljuk fel a teát kb. 1 liter vízben, majd tegyük bele a többi hozzávalót. Forraljuk még 5-6 percig, majd vegyük le a lángról, és tegyük bele a tojásokat.
5. Hagyjuk a tojásokat ázni a keverékben, amíg kihűlnek. Öntsük le a vizet, és héjazzuk le őket.
Ismerjen meg további remek húsvéti finomságokat!
Hozzászólás