Máté Gábor

Hogyan kapcsolódik ki kulturálisan a népszerű színész-rendező? Vajon szokott netezni? Kattint közösségi oldalakra?

Megjelent: 2011. augusztus

Kapcsolódó cikkek

Szerénységből vagy sajátos humora okán Máté Gábor enyhén szólva sajátos önéletrajzot töltött fel hivatalos weboldalára:

„A Máté név a morvaországbeli Matejka névből lett magyarosítva feltehetőleg a XIX. sz. elején, a művész ősei serfőzők voltak. Északról Tolna megyébe költözött a család. A dédnagypapa Kajmádpusztán tanítóskodott. Két gyermekéből az idősebbik (Károly), lett aztán apja már Pécsett a művész apjának (Lajosnak). A művész már Budapesten született a IX. kerületben, a Bakáts téren, csecsemőkorát egy-két kisebb-nagyobb kerülő után már azon a Budafoki úton élte le, ahol egészen főiskolai felvételijéig tartózkodott. A sikeres felvételi után a művész Kalocsára költözött, egy katonai körletben lakott 11 hónapig, míg előfelvételis katonaidejét letöltötte. A Főiskolai tanulmányok megkezdésekor visszaköltözött a Budafoki útra. A tanulmányok ideje alatt viszonylag rövid időre befogadták a VIII. kerületi Huszár utcába, később a XII. kerületi Bürök utcába, de mire diplomáját megkapta, ideiglenes lakóhelyeinek száma kettőre sokszorozódott, hiszen a művész egyrészt már akkor a kaposvári un. Dimitrov színészház lakója volt, másrészt a budapestre való feljövetelekor többnyire a II. kerületi Mák utcában tartózkodott. Egy év kaposvári színészházi alvóhely után, egy kaposvári lakótelepi lakás másodbérlője volt öt éven keresztül és csak utolsó kaposvári évében, 1986-87-ben költözött be a frissen épült Rákóczi téri színészházba.

Budapesten ezalatt egy felületes ügyvédi közreműködés miatt a bírósági perek lefolytatása alatti időben (egészen addig, míg a művészt ki nem lakoltatták feleségével és immáron két gyermekével – Bálint,Marcell) az I. kerületi Szalag utcában lakott. Innen egy gyors akció a IX. kerületi Ráday utcába mentette át a családot. 1993-ig a művész nem mozdult, majd a válás és az azt követő egy év a XIII. kerületi Népfürdő utcába vitte (ez a lakás nem önálló lakás volt, hanem afféle bérlemény, melyet, ha emlékezete nem csal, nem a művész fizetett). Édesanyja halála után költözött be egy lakásba a XI. kerületi Bartók Béla útra, ahol közel tíz évig lakott. Most a művész közelebb ment a Katona József Színházhoz.

Kiegészítés - a lakások négyzetmétereinek száma időrendi sorrendben: 96, 110, 130, 70, 60, 40, 60, 110, 52, 47, 62.” (Forrás)

Vote it up
286
Tetszett?Szavazzon rá!