Mázas karácsonyi töltött csirke

A szokásos gesztenyés pulyka átdolgozása, ezúttal fetás-tökmagos sütőtökpürével

Hozzávalók 4 személyre
70 dkg csirkemellfilé só, frissen őrölt bors 30 dkg főtt, pürésített gesztenye (vagy ugyanennyi ízesítetlen gesztenyemassza) 5 evőkanál mazsola 10 dkg ementáli sajt 2 kicsi vagy 1 nagy tojás kevés olaj 1 dl szilvalekvár 2 kg kanadai sütőtök kevés zsíros tejszín 8 dkg hántolt, sótlan tökmag 15 dkg feta sajt néhány evőkanál tökmagolaj

Elkészítés
1.
A csirkemellfilét a vastag felénél bevágjuk, kihajtjuk, kissé kiklopfoljuk, majd kiterítjük, és sózzuk, borsozzuk a belső felét.

2. A gesztenyéhez keverjük a mazsolát, a félcentis kockákra vágott sajtot és a tojást. Kissé sózzuk, borsozzuk a masszát, majd óvatosan, nehogy a sajt összetörjön, összekeverjük. A húsokra halmozzuk, feltekerjük, és megsózzuk.

3. Egy akkora alufóliát, amely nagyobb a rudaknál, kiterítünk, megkenjük középen olajjal, rátesszük a töltött húsokat, feltekerjük, és a végeit szaloncukorszerűen megcsavarva megformázzuk a tekercseket.

4. A becsomagolt húst nála valamivel nagyobb tepsibe tesszük, egy ujjnyi vizet öntünk alá, és 180 fokos sütőbe toljuk 30 percre.

5. Amikor kész, lehántjuk a fóliát, a húst megkenjük a lekvárral, majd egy magas falú teflonserpenyőt felhevítünk, és a roládokat gyorsan körbesütjük (ajánlatos fröccsenésgátlót használni).

6. A körethez a tököt nagyobb darabokra vágjuk, 200 fokos sütőben puhára sütjük, majd kikaparjuk a héjából, és pürésítjük. Annyi tejszínt adunk csak hozzá, hogy ne legyen folyós krém, sózzuk, borsozzuk.

7. Tálaláskor a roládokat átlósan felvágjuk. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A sütőtökpürét tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a fetát, rászórjuk a magokat, és megcsorgatjuk a tökmagolajjal. Néhány szelet töltött húst teszünk mellé.

Vote it up
148
Tetszett?Szavazzon rá!