Még mindig az úton

Közel ötven éve kezdte pályáját, ám Cher ma is elbűvölő, extravagáns, eklektikus, és meglepően realista – derül ki interjúnkból

Kapcsolódó cikkek

Visszatért. Cher tizenkét év után új albumot adott ki Closer to the Truth (Közelebb az igazsághoz) címen. De igazából sohasem tűnt el a színről. Csaknem ötven éve kezdte pályáját akkori férjével, Sonny Bonóval – mint Sonny és Cher. A 70-es, 80-as években – miután 1975-ben elvált Bonótól – újra feltalálta magát. És nemcsak muzsikusként. 1988-ban Oscar-díjat kapott a Holdkórosok című filmben nyújtott alakításáért. Az évek során Cher sokszor nem művészi erényei miatt került a címlapokra, hanem extravagáns öltözködése, fiatalabb szeretői és plasztikai műtétei okán. A 67 éves sztár malibui házában találkoztunk.

RD: Könnyű Chernek lenni a nap 24 órájában?
Cher: Soha nem voltam semmi más. Így hát nem tudom.

RD: Szeretne néha – legalább egy napra – valaki más lenni?
Cher: Igen.

RD: És ki lenne az?
Cher: Senki. Csak hogy elszaladhassak ide-oda, és ne kelljen aggódnom, hogy mindjárt valaki rájön, ki vagyok, vagy megpróbál lefotózni. Hogy felpattanhassak a motoromra, és elhajtsak, ahová csak akarok.

RD: A Closer To The Truth modern táncalbum. Jár még klubokba?
Cher: Nehéz dolog, mert most már mindenkinek iPhone-ja van. És ahogy az ember belép egy helyre, szörnyű fotókat csinálnak róla, és azonnal fölrakják a Twitterre vagy a Facebookra. Sokkal nehezebb, mint régen, amikor az ember csak úgy leszaladhatott egy klubba, és addig táncolhatott, amíg csuromvizes lett a haja.

RD: Van különbség a nyilvánosság előtt ismert Cher – a díva, aki megpróbál mindörökre fiatal maradni, s sokkal fiatalabb férfiakkal veszi körül magát – és az igazi Cher között?
Cher: A nyilvánosság előtt megjelenő Cher egyfajta felnagyított verzióm. Ha éppen nem dolgozom, ugyanolyan szívesen rohangálok melegítőalsóban, mint flitteres estélyiben. Igazából nem is vagyok oda a flitteres estélyikért. A magánéletben elég visszahúzódó vagyok.

RD: Mit tanult meg az elmúlt hat évtizedben a szórakoztatóiparról?
Cher: (kuncog) Azt hiszem, görcsölni apróságok miatt. Kiborulni olyan dolgokon, amiket el fogsz felejteni, amik nem számítanak. Anyám adott nekem egy nagyon jó tanácsot, amikor fiatal voltam. „Ha valami nem számít majd öt év múlva, az most sem érdekes.” Többször kellene emlékeznem rá.

RD: 67 éves: elérkezett oda, ahová akart?
Cher: Nem. Még úton vagyok. Már halott leszek, mire elérem azt a helyet, ahol lenni akartam.

RD: Új albuma, úgy tűnik – legalábbis részben – a megerősítésről szól. Ugyanakkor a szórakozásról, az élet élvezetéről is.
Cher: Én soha nem csinálok olyan albumot, ami egyetlen dologról szól. Ezt sem azért csináltam, hogy a nőket erősítsem. A saját élményeimből választom a számok témáját. Olyan dalokat választok, amelyek vonzók a számomra.

RD: Még mindig élete szerelmét keresi?
Cher: Nem, sok szerelem volt az életemben. De csak egyetlen volt csodálatos: Rob Camilletti.

RD: Aki 22 éves volt akkor. Miért nem jelent a kor – az öné és a férfiaké – problémát?
Cher: Most már problémát jelent. Újabban már nem járok sokkal fiatalabb férfiakkal. De amikor 40 voltam, úgy néztem ki, mint egy húszéves. És egy 22 évessel jöttem össze. Sok fiatalabb férfival volt dolgom, de ehhez az is hozzátartozik, hogy az idősebbeknek nem tetszettem. Soha nem hívtak randira. Soha! Hosszú évekig egyedül lettem volna, ha nincsenek azok a fiatal férfiak. Valahogy nem vonzottam az idősebb pasikat. De azokat a férfiakat, akiknek tetszettem, ugyanolyan nők nevelték föl, mint én, így nem volt bennük semmi félelem.

RD: Tina Turner épp most ment férjhez 73 évesen. El tudná képzelni, hogy követi a példáját?
Cher: Úgy örülök neki! Ő és Erwin [Bach] már ezer éve együtt vannak. De nem tudom elképzelni, hogy még egyszer férjhez akarjak menni, de azt sem merem állítani, hogy ez soha nem fog megtörténni.

Vote it up
132
Tetszett?Szavazzon rá!