Mégis, ki itt a főnök?

A varacskos disznó esete a gumimatraccal és még két történet arról, hogy a hatalommánia egyes esetekben az állatokat is megfertőzheti

Kapcsolódó cikkek

Tizenkilenc éves koromban a Zambia és Zimbabwe határán fekvő Kariba-tó partján lévő szafariparkban dolgoztam. Az első napokban nem tudtak nekem kunyhót adni, ezért kaptam egy kétszemélyes gumimatracot, és a csillagos ég alatt aludtam.

Wally, a táborban tanyázó varacskos disznó, hamarosan felfedezte az alvóhelyemet. Neki a matrac a kényelem netovábbját jelentette, ezért szúrós testét odapréselte az enyémhez. Reggelente általában még hajnal előtt felébredt, kifutott a mólóra, és onnan nézte a napfelkeltét. Délutánonként sokszor találtam a matracomon elnyúlva, békésen szundikálva. Ha Esmeralda, a tábor félig bentlakó vízilova a közelben volt, Wally égre meredő farokkal üldözőbe vette – mulatságos látványt nyújtott!

Épp időben, még az esős évszak beállta előtt az egyik kertész épített nekem egy hagyományos, nádtetős vályogkunyhót. Szerény ruhatáram számára felakasztottam egy régi seprűnyelet. Egy este, amikor beléptem a kunyhómba, egy jókora gyöngybaglyot láttam rajta üldögélni. Hamarosan kialakult az új menetrendünk – amikor reggelente Wally meg én kijöttünk, Bagoly úr berepült, hogy nappal ott aludjon, majd eltűnt, amikor mi este visszatértünk.

Amikor beköszöntött az esőzés, Wally élvezte új lakóhelye kényelmét, de a forró, száraz éjszakákat fullasztónak találta. Ilyenkor addig lökdösött, míg ki nem mentem, persze a matraccal együtt, és együtt aludtunk a csillagos ég alatt.
Vanessa Turner

Sába királynő
Évekkel ezelőtt egy második emeleti lakásban laktam, és két sziámi macskámat, egy testvérpárt, Salamont és Sábát mindig leküldtem „az ügyeiket intézni”.

Egy este, szokás szerint lementem velük a kapuhoz, hogy kiengedjem őket. Később azonban, amikor megnéztem, hogy visszajöttek-e már, csak Sábát találtam ott. Visszanézve láttam, hogy Salamon ballag felfelé a lépcsőn. Sába hangos nyávogást hallatott, és miközben Salamon igyekezett beslisszolni a lakásba, Sába a mancsával jó alaposan nyakon vágta Salamont. Sábának nyilvánvalóan egyáltalán nem tetszett, hogy várnia kellett.
Dianna Johnston

Ki az úr a háznál?
Négy macskánk és számos csirkénk együtt nőtt fel, nem háborgatják egymást. Ugyanazon az udvaron osztoznak, ugyanazokból a tálakból esznek, általában nincs köztük nézeteltérés.

Egyszer a legidősebb macskánk, Rocky úgy döntött, hogy megszegi a szabályokat. Elkapott egy seregélyt, és büszkén mutogatta a zsákmányát a csirkéknek. Azok pedig nagy merészen rögtön üldözőbe vették, és addig kergették körbe az udvaron, míg el nem engedte a kis madarat.

A madár kissé borzas, de sértetlen volt. És Rocky? Azóta tudja, hol a helye a csirkék között.
Mike Marinos

Vote it up
90
Tetszett?Szavazzon rá!