Mérő László

Nem is hinné, milyen zenéket hallgat a közismert matematikus, pszichológus és sikeres kötetek szerzője! Videónkból kiderül

Dr. Mérő László Budapesten született 1949. decemberében. 1968-ban érettségizett a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban, abban az évben harmadik lett a Moszkvában megrendezett nemzetközi matematikai diákolimpián. 1974-ben végzett az ELTE matematikus szakán.

1984-ig a SZTAKI-nál dolgozott, ahol eleinte képfeldolgozással foglalkozott, majd érdeklődése egyre inkább a mesterséges intelligencia felé fordult.

1984-től 2005-ig az ELTE Kísérleti Pszichológia Tanszékén tanított matematikai, logikai, pszichológiai, és játékelméleti tárgyakat. Első könyve, az Észjárások 1989-ben jelent meg, ekkor indult el sikeres könyveinek sorozata itthon és külföldön is.

1987-ben számítógépes játékokat gyártó céget alapított, amely sikeres játékokat készített amerikai, japán és európai megrendelőknek. Több döntéselőkészítéssel és marketinggel foglalkozó cég tanácsadója.

Fia Mérő Csaba nyolcszoros magyar gobajnok, a legjobb európai gojátékosok között tartják számon. Lánya Mérő Vera színésznő. (Forrás: Wikipédia)

Vote it up
255
Tetszett?Szavazzon rá!