Mézes-mákos guba

Még jobb lesz a mákos guba, ha nyakon öntjük mézzel

Hasonló receptek

Itt a mákszezon, ami persze csak ürügy, hiszen például a mákos tésztát bármelyik gyerek bármikor habozás nélkül elfogyasztja. Viszont érdekes módon mi, felnőttek valamiért inkább téli ételek hozzávalójaként képzeljük el. Itt van mindjárt a gőzgombóc vagy a grillázs. Miért kellene ezeket csak télen fogyasztani? A gyerekek pedig a gubát is vidáman felfalják majd a legnagyobb melegben is.

Akinek viszont parlagfűallergiája van (magyarán szénanáthás), vigyázzon, keresztallergia alakulhat ki nála a máktól.

Hozzávalók 4 személyre
6 dl tej 5 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor 8 db kifli 15 dkg darált mák 0,5 kiskanál őrölt szegfűszeg 1 kiskanál reszelt citromhéj 10 dkg porcukor 3 evőkanál méz

Elkészítés
1. A tejet a vajjal és a vaníliás cukorral felforraljuk, ráöntjük a felkarikázott kiflire, majd a tálat enyhén rázogatva felitatjuk a tejet.

2. A mákot összekeverjük a szegfűszeggel, a citromhéjjal és a porcukorral, a kiflikre szórjuk, összerázzuk és egy hőálló edénybe tesszük. Rácsorgatjuk a mézet, és forró sütőben enyhén megpirítjuk.
 

Kóstolja meg a túrós gubát is!

Vote it up
229
Tetszett?Szavazzon rá!