Mézeskalács díszek

Közeledik az ünnep! Akár a nagyobbacska gyerekeket is be lehet vonni a cukormázas karácsonyi díszek elkészítésébe

Hozzávalók
3 evőkanál méz 1 evőkanál vaj  20 dkg barna cukor  3 tojássárgája  70 dkg finomliszt  1,5 teáskanál szódabikarbóna  1 evőkanál őrölt gyömbér  1,2 dl tej

Elkészítés
1. A hozzávalókat gyúrja sima, lágy tésztává, majd a lisztezett deszkán vékonyra (körülbelül 6 mm-re) kinyújtott tésztát csillag alakú sütikiszúróval szaggassa ki. A csillagformákba szúrjon lyukat, s helyezze a formákat tepsire.

2. 180 °C-os sütőben (gázsütőnél 4-es fokozat) mintegy 15 perc alatt sülnek át. Öt percig hagyja a mézeskalács díszeket a tepsin, azután rakja át őket a rácsra hűlni.

3. Töltsön díszítő cukormázat papír nyomózsákba, csippentse le a zsák csücskét, s kezdje el a díszítést.

4. Először a sütemények szélére nyomjon vékony cukormáz csíkot, s hagyja picit állni. Ezután a pár csepp vízzel hígított cukormázzal töltse ki a sütik közepét, így egyenletesen és teljesen be tudja őket vonni.

5. Ha a cukormáz megszilárdult, különféle geometrikus alakzatokkal díszítheti őket. A csillagok ágait és közepét cukormázba nyomott gyöngyökkel dekorálhatja tovább.

6. Az elkészült mézeskalács díszeket hagyja száradni. Végül fűzzön vékony szalagot vagy ezüstzsinórt a lyukakba, és függessze fel őket a fára.

Vote it up
292
Tetszett?Szavazzon rá!