Macaronmousse körtével

Tonny Berentsen holland séf átalakította a nagy klasszikust, a macaront mousse-szá, és megbolondította egy kis körtével

Hasonló receptek

Hozzávalók
20 dkg mandulakrém 1 tojásfehérje

A mousse-hoz: 1,5 dl mandulalikőr 0,6 dkg zselatin 4 tojásfehérje 15 dkg cukor 40 dkg fehér csokoládé 5 dl tejszín körte a tálaláshoz

Elkészítés
1. Összegyúrjuk a mandulakrémet és 1 tojásfehérjét. A tésztát sütőlapra helyezzük, és 200 °C-on 20 percig sütjük, majd lehűtjük és felaprítjuk.

2. A mousse-hoz a likőrt felforraljuk, majd feloldjuk benne a zselatinlapokat.

3. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a felolvasztott fehér csokoládét.

4. Hozzáadjuk a langyosra hűlt likőrt, a lágy habbá vert tejszínt és a felaprított macaront, majd a hűtőben hagyjuk megdermedni.

5. Szeletekre vágott körtével tálaljuk.
 

Ismerje meg Tonny Berentsent és a szintén általa ajánlott endíviapuffancsot!

Vote it up
173
Tetszett?Szavazzon rá!