Hozzávalók
2,5 dkg vaj + a formába • 12 dkg tejcsokoládé • 3 evőkanál víz • 5 db tojás • 10 dkg ricotta • 10 dkg cukor • 3 evőkanál tejszín • 1 kiskanál instant kávépor • 15 dkg macskanyelv • tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés
1. A csokoládét a vajjal és a vízzel lassú tűzön megolvasztjuk, majd amikor már teljesen egynemű, levesszük a tűzről és félretesszük.
2. Szétválasztunk 2 tojást. A sárgáját a felolvasztott csokoládéhoz keverjük, majd félretesszük hűlni. A tojásfehérjét habbá verjük, ezt is a csokis maszszához keverjük, majd betesszük a hűtőbe.
3. A maradék 3 tojást is szétválasztjuk. A sárgájákat egyesével a ricottához keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejszínt és a kávéport. A fehérjét habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a ricottás keverékbe, majd hűvös helyre tesszük.
4. Kivajazunk egy mélyebb szufléformát. Az alját kibéleljük a macskanyelv egyharmadával, rákanalazzuk a csokis keveréket, majd ráteszünk egy újabb réteg macskanyelvet, végül a ricottás keveréket.
5. Utolsó rétegként beborítjuk a maradék macskanyelvvel, majd fóliával lefedve 24 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd óvatosan kifordítjuk. Tejszínhabbal tálaljuk.
Hozzászólás