Madármustra kezdőknek

Szeretne díszmadarat vásárolni, azonban nem tudja, mire kell ügyelnie? Vegye figyelembe az alábbiakat

Kapcsolódó cikkek

Sok szülő szembesül csemetéje vágyával: tartsunk kisállatot. Persze nem mindenkinek áll módjában a kérést teljesíteni, de mindenképpen megfontolandó, hiszen a felelős állattartás jó hatással van a gyerekre is.

Ha pedig egy tollas jószág mellett döntöttek, az alábbiak közül érdemes választani, mivel belőlük könnyen válik az ember társaságát kereső, bújós, cserfes jószág. A vásárlás előtt azonban fontolják meg az alábbiakat is.

Hullámos papagáj Ezek a törpepapagájok rendszerint 7-12 évig élnek, és több száz szót képesek megtanulni. A magányos papagájokat könnyebb beszélni tanítani, de párosan kevésbé unatkoznak.

Nimfapapagáj A díszállat-kereskedések népszerű madara, kiváló füttyös, ügyes beszéd- és zajutánzó, bár papagájhoz képest viszonylag csöndes. A hímek beszédesebbek, a tojók viszont könnyebben kezelhetők. Rendszerint 10-14 évig élnek, és általában szelíd természetűek. Tollaikra egyesek allergiásak lehetnek.

Kanári Színpompás tollazatáról és trillázó énekéről híres, de ha kifejezetten énekesmadarat keres, ne feledje, hogy egyes fajták hangosabbak másoknál, és csak a hímek dalolnak.
 

Ha viszont a gyerek mindenképpen kutyát akar, itt talál segítséget a választáshoz. Persze szóba jöhet a hörcsög, a csincsilla, netán még a vadászgörény is. Sok szempontból jó választás az akvárium is. Aztán ha odáig fajul a dolog, hogy valóságos állatsereglet gyűlik össze a lakásban, a békés egymás mellett élés érdekében az alábbiakat vegye figyelembe.

Vote it up
337
Tetszett?Szavazzon rá!