Madeira torta

Némiképp furcsa neve ellenére az őzgerincforma csodákra képes

Hasonló receptek

Hozzávalók 8-10 személyre
17 dkg Rama + a sütőformába 16 dkg cukor 1 kiskanál vaníliakivonat 3 db tojás 15 dkg liszt 0,75 kiskanál sütőpor 8 dkg őrölt mandula

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A Ramát a cukorral és a vaníliával elektromos keverővel habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat.

2. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, összekeverjük, majd összedolgozzuk a mandulával is.

3. A tésztát egy Ramával kikent, sütőpapírral bélelt őzgerincformába töltjük, és 50 perc alatt aranybarnára sütjük. 10 perc után kiborítjuk a formából, és egy rácsra helyezzük.

Vote it up
30
Tetszett?Szavazzon rá!