Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál pirított koriandermag • 1 kiskanál pirított római kömény • 1 kiskanál só • 5 dkg pirított szezámmag • 0,5 kiskanál szárított csili vagy pirospaprika • 2 db csirkemellfilé • 1 evőkanál olívaolaj
A körethez: 20 dkg koktélparadicsom • 1 evőkanál olívaolaj • 2 db újhagyma • 12 dkg feta sajt • 1 marék menta
Elkészítés
1. A koriandert, a római köményt és a sót egy mozsárban összetörjük, majd összekeverjük a szezámmaggal és a csilivel.
2. A húst vékonyan megkenjük az olívaolajjal, megszórjuk a magos keverékkel, majd forró serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
3. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, összeforgatjuk az olívaolajjal és az apróra vágott újhagymával, megszórjuk a morzsolt fetával és a mentával, és a magos csirke mellé tálaljuk.
Hozzászólás