Magos csirke

Szívderítő látvány, főleg ha szív alakúra vágjuk a húst

Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál pirított koriandermag 1 kiskanál pirított római kömény 1 kiskanál só 5 dkg pirított szezámmag 0,5 kiskanál szárított csili vagy pirospaprika 2 db csirkemellfilé 1 evőkanál olívaolaj

A körethez: 20 dkg koktélparadicsom 1 evőkanál olívaolaj 2 db újhagyma 12 dkg feta sajt 1 marék menta

Elkészítés
1.
A koriandert, a római köményt és a sót egy mozsárban összetörjük, majd összekeverjük a szezámmaggal és a csilivel.

2. A húst vékonyan megkenjük az olívaolajjal, megszórjuk a magos keverékkel, majd forró serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

3. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, összeforgatjuk az olívaolajjal és az apróra vágott újhagymával, megszórjuk a morzsolt fetával és a mentával, és a magos csirke mellé tálaljuk.

Vote it up
55
Tetszett?Szavazzon rá!