Magyalbogyós muffin

Most az egyszer könnyítse meg a saját dolgát, és vásároljon készen kapható muffinport. Kreativitását tartogassa a díszítésre

Hozzávalók
1 csomag süteményalappor

A vajkrémes mázhoz: 45 dkg porcukor 15 dkg puha vaj csipetnyi só 1 kávéskanál vaníliaaroma 3-4 evőkanál tej

A díszítéshez: kész fondant piros és zöld színben (a receptet lásd lejjebb)

Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra vagy az alappor csomagolásán jelzett hőfokra. A 12 darabos sütőformát béleljük ki sütőpapírral. A tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint készítsük el.

2. Simítsuk a tésztát a formákba, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Akkor készült el, ha a tűre már nem ragad tészta. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni, majd szedegessük ki a muffinokat a sütőformából.

3. A mázhoz keverjük habosra a vajat a cukor egyharmadával és a sóval. Adjuk hozzá a vaníliát és a tej felét, majd a maradék tejet és cukrot felváltva, fokozatosan, amíg kívánt sűrűségű bevonatot nem kapunk.

4. A sütik tetejét koronázzuk meg a mázzal. A fondant-ból (vagy ételszínezékkel festett marcipánmasszából) formázzunk magyalbogyókat és -leveleket. Ezekkel díszítsük fel a sütiket, végül helyezzük valamennyit piros papírkapszliba.

FONDANT
Hozzávalók
1 evőkanál zselatinpor 3 evőkanál hideg víz 3 evőkanál glükózszirup 1 evőkanál glicerin 75 dkg porcukor

Elkészítés
1. Szórjuk a zselatint hideg vízbe, és hagyjuk 5 percig állni. Ezután gőz fölé helyezett tálban melegítsük.

2. Adjuk hozzá a glükózszirupot és a glicerint.

3. Az átszitált porcukrot adagoljuk a zselatinhoz.

4. Gyúrjuk össze a masszát. Légmentesen záródó dobozba helyezve tároljuk. A fondant pár csepp ételszínezékkel színezhető is. A színezéket érdemes jól beledolgozni, hogy a fondant ne maradjon csomós.

Vote it up
245
Tetszett?Szavazzon rá!