Majonéz házilag

Annyival ízletesebb, mint a bolti, hogy minden salátát és szendvicset sokkal finomabbá varázsol, ráadásul könnyű elkészíteni

Receptünk főzéssel készül, így nem kell aggódnia a nyers tojás okozta szalmonellafertőzéstől. Kísérletezhet az ecet helyett citromlével, vagy akár használhat másféle olajat is, fehérbors helyett pedig kipróbálhatja a csípős paprikát.

Hozzávalók
4 tojássárgája 2 evőkanál víz 1 evőkanál fehérborecet 3,5 dl növényi olaj (vagy tetszőleges növényi olaj és olívaolaj keveréke) egy csipetnyi őrölt fehérbors

Elkészítés
1. A turmixgép vagy konyhai aprítógép táljában keverjük össze a tojássárgáját, a vizet és az ecetet, és turmixoljuk össze annyira, hogy épp összevegyüljenek. Folyamatosan járó motor mellett, nagyon lassan csepegtetve turmixoljuk bele az olajat. Ha túl gyorsan adjuk hozzá, folyékony öntetté válik.

2. Az elkészült tojásos keveréket töltsük át egy dupla gőzölőedénybe, és főzzük a gőz felett addig, amíg 70°C-osra melegszik. Adjuk hozzá a fehérborsot.

3. Tároljuk a hűtőszekrényben, és 5 napon belül fogyasszuk el. (Körülbelül 2 és fél bögrényi mennyiséget ad.)
 

Mindjárt ki is próbálhatja, készíthet például orosz salátát vagy töltött burgonyát!

Vote it up
230
Tetszett?Szavazzon rá!