Makadámdiós rizsroppancs

Vigyázat, ellenállhatatlanok ezek a ropogós kis semmiségek

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
15 dkg makadámdió 20 dkg puffasztott rizs 20 dkg cukor 6 evőkanál víz 1 dl tejszín 2 evőkanál vaj 2 kiskanál só 1 kiskanál vaníliakivonat 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés
1. A felaprított diót és a rizst összekeverjük. A cukrot a vízben alacsony lángon kevergetve feloldjuk. Amikor karamellizálódni kezd, beletesszük a tejszínt és a vajat. A tűzről levéve megsózzuk, és hozzáadjuk a vaníliát is.

2. A rizses-diós keveréket összedolgozzuk a karamellás öntettel, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen elosztjuk. Hagyjuk kihűlni, majd darabokra tördeljük.

3. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, a rizsroppancsok tetejére öntjük és hagyjuk megszilárdulni.

Vote it up
226
Tetszett?Szavazzon rá!