Mandarinos kacsamell

Viszonylag sok vele a munka, de cserébe talán még jobb is, mint a narancsos kacsa

Hozzávalók 2 személyre
2 db kacsamell 1 evőkanál olívaolaj 1,2 dl mandarinlé 5 db mandarin 5 dl csirkealaplé 1 kis csokor kakukkfű 3 gerezd fokhagyma 0,5 fej kelkáposzta

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A mellek zsíros részén egy éles késsel barázdákat ejtünk, és a húst enyhén megsózzuk. A kacsamelleket bőrös oldalukkal lefelé a felforrósított olajba tesszük, és a bőrös részt lassú tűzön ropogósra sütjük. A kiolvadt zsírt közben kikanalazzuk alóla és félretesszük.

2. Amikor a bőrt elég ropogósnak találjuk, megfordítjuk a húst, és közepes lángon a másik oldalt is megpirítjuk. (Vigyázzunk, a kacsamellnek belül rozénak kell maradnia!)

3. Ezután a húst egy hőálló edényben 7-8 percre a sütőbe helyezzük, majd a sütőből kivéve vágódeszkán 10 percig állni hagyjuk, végül felszeleteljük.

4. Míg a kacsa sül, a mandarinlét 3 gerezdjeire bontott és félbevágott mandarinnal együtt addig hevítjük, míg a fele el nem forr és a szósz az edény alján ragacsos bevonatot nem képez. Ekkor hozzáadjuk az alaplé felét és az összeaprított kakukkfüvet, és megsózzuk.

5. A szószt addig főzzük, míg ismét a felére nem forr, majd hozzáadunk még egy keveset a maradék alapléből, és azt is beforraljuk. (Ha szükséges, ízlés szerint még sózzuk.)

6. Míg a szósz készül, a kiolvadt zsírt egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, és közepes lángon addig hevítjük, míg a fokhagyma enyhén meg nem barnul, azután eltávolítjuk.

7. A csíkokra vágott kelt a serpenyőbe tesszük, alaposan átforgatjuk, majd megsózzuk. Hozzáadjuk a maradék alaplét és átpároljuk benne, ügyelve, hogy a színét ne veszítse el.

8. A tányérok alját kibéleljük a kelkáposztával, ráhelyezzük a hússzeleteket, és körbelocsoljuk a szósszal. Az egészben hagyott mandarinokkal díszítjük.

Vote it up
50
Tetszett?Szavazzon rá!