Mandulás-boros borjúszegy

Alapesetben pont úgy kell bánni a borjúhússal, mint a marhával, csak kevesebb sütési-főzési idővel kell számolni

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
6 szelet borjúszegy 6 evőkanál olívaolaj 10 dkg szeletelt mandula 2 dl száraz fehérbor

Elkészítés
1. Az olajat felhevítjük, a hússzeletek mindkét oldalát 1-2 percig nagy lángon pirítjuk, majd a lángot lejjebb véve oldalanként további 3-4 percig sütjük. Megsózzuk, majd félretesszük és melegen tartjuk.

2. A mandulát a serpenyőbe szórjuk, és néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, összemelegítjük, majd a szószt a hússzeletekre locsoljuk. Azonnal tálaljuk.

Vote it up
187
Tetszett?Szavazzon rá!