Mandulás-meggyes rétes

Ha készen kapható réteslapot használ, csupán vajjal kell megkennie, azután megtöltenie, kisütnie, és már élvezheti is

Hozzávalók
3 dkg friss zsemlemorzsa 1 db narancs lereszelt héja 6 dkg darált mandula 5 dkg barna cukor 70 dkg meggy

A tésztához: 1 evőkanál porcukor ­ 3 db réteslap 3 dkg olvasztott vaj 2 evőkanál mandulapehely

Elkészítés
1. A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat)előmelegítjük, és a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A töltelékhez a zsemlemorzsát, a mandulát, a cukrot és a narancshéjat egy nagy tálban összekeverjük. Megmossuk a meggyet, leszedjük a szárát, kimagozzuk, majd a tálba öntjük és elkeverjük.

2. Az első réteslapot egy konyharuhán kiterítjük, és vékonyan megkenjük vajjal. Rátesszük a második, majd a harmadik réteslapot is, közben mindkettőt vékonyan megvajazzuk.

3. A mandulás-meggyes tölteléket az előkészített réteslapon egyenletesen, de nem egészen a tészta széléig (körös-körül kb. 2,5 cm-es sávot üresen hagyva) szétterítjük. A széleket minden oldalon a töltelékre hajtjuk, hogy ne folyjon ki.

4. A konyharuhát megemeljük a tészta felőlünk eső hosszanti oldala alatt, és a segítségével felgöngyöljük a rétest. A hajtás végével lefelé a tepsibe fektetjük. Rákenjük a maradék vajat, és meghintjük a mandulapehellyel.

5. Körülbelül 20 percig sütjük, amíg a tészta és a mandulapehely aranybarnára nem pirul. Melegen vagy kihűlve rászórjuk a porcukrot és tálaljuk. Tetszés szerint kínálhatunk hozzá félkeményre vert tejszínhabot vagy krémesre kikavart görög joghurtot.

Vote it up
205
Tetszett?Szavazzon rá!