Mandulás-pisztáciás trüffel

Nem közönséges desszert, hanem valóságos egészségóvó ínyencfalat

Hozzávalók 18 darabhoz
1,8 dl tejszín 60 dkg étcsokoládé 0,6 dl mandulalikőr 4 dkg natúr pisztácia

Elkészítés
1.
A tejszínt nagy lángon felforraljuk. Az apróra tört csokoládét fémedénybe tesszük, ráöntjük a forró tejszínt, és gőzfürdő felett simára keverjük.

2. Hozzákavarjuk a likőrt, majd egy edénybe öntve 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.

3. Még formázható állapotban golyócskákat készítünk belőle, majd meghempergetjük a durvára vágott pisztáciában.

4. Ezután újra a hűtőbe tesszük, és hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen.

Vote it up
139
Tetszett?Szavazzon rá!