Mandulakrém

A mandula sokáig a jómód és az egészség szimbóluma volt, ami nem is csoda

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1/2 rúd vanília (vagy 1-2 csomag vaníliás cukor) 10 dkg vaj 10 dkg cukor 2 tojás 10 dkg darált mandula 3-4 csepp keserűmandula-olaj kb. 30 babapiskóta koktélcseresznye

Elkészítés
1. Éles késsel felezzük el hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a puha belsejét. Kézi mixerrel vagy a robotgép habverőjével keverjük ki habosra a vajat.

2. Keverjük bele a cukrot, a vaníliabelet (vagy a vaníliás cukrot), a tojásokat, a mandulát és a mandulaolajat. Kb. 5 evőkanál krémet tegyünk félre. Béleljük ki egy kisebb sima süteményesforma alját és oldalát babapiskótával (a cukros vagy mázas oldalával kifelé). Tegyük bele a krémet, és rakjuk a tetejére a maradék piskótát.

3. Helyezzünk a forma közepére egy csészealjat, és tegyünk rá nehezéket. Hagyjuk állni néhány órát. Fogyasztás előtt félórával tegyük a mélyhűtőbe.

4. Vegyük ki a formát a mélyhűtőből. Töltsünk meg egy nagy edényt forró vízzel, merítsük bele a formát, borítsuk ki az édességet, és díszítsük a félretett mandulakrémmel és a koktélcseresznyével.

Vote it up
260
Tetszett?Szavazzon rá!