Mangófagylalt trópusi gyümölcssalátával

Ha végre itt az igazi nyár, akkor itt az ideje a fagylaltnak és a gyümölcssalátának

Hozzávalók
125 g porcukor 0,5 db citrom leve 500 g darabolt (konzerv) mangó szirupban, lecsepegtetve 2 evőkanál kókuszkrém 2 db tojásfehérje 1 db mangó meghámozva, kimagozva és felszeletelve 1 db papaja meghámozva, magok eltávolítva és kockákra vágva 2 db kis banán felszeletelve 1 db karambola (csillaggyümölcs) a vastag erezet eltávolítva, majd felszeletelve 250 g ananász gerezdekre vágva 2 db zöldcitrom vagy nagy citrom leve

Elkészítés
1. Tegyük a cukrot és 250 ml vizet egy kis lábasba, és forraljuk fel kevergetve, amíg a cukor el nem olvad. Mérsékeljük a lángot, és főzzük csendesen 5 percig, amíg szirupot kapunk. Szűrjük a citromlét a szirupba, majd tegyük félre 15 percre, míg kihűl.

2. Turmixoljuk össze a szirupot, a mangót és a kókuszkrémet háztartási robotgépben vagy kézimixerrel, hogy kb. 800 ml pürét kapjunk. Öntsük a keveréket fagyasztódobozba, fedjük le, és fagyasszuk 2 óra hosszat, vagy amíg épp szilárdulni nem kezd. (Használjuk a gyorsfagyasztó fokozatot, ha van ilyen a mélyhűtőben.)

3. Amikor a mangós keverék megfagyott, verjünk kemény habot a tojásfehérjéből. Kapargassuk a fagyott mangós keveréket villával, hogy kristályokra essen szét, majd habverővel keverjük hozzá a tojásfehérjét, ügyelve arra, hogy jól összekeveredjenek egymással. Tegyük vissza a fagylaltot a mélyhűtőbe és fagyasszuk 1 óra 30 percig.

4. Vegyük ki a fagylaltot a mélyhűtőből, és ismét keverjük össze. Nyomkodjuk le simítólapáttal, és tegyük vissza újabb 1 órára

5. Amikor a fagylalt csaknem megfagyott, készítsük elő a gyümölcsöket a salátához, és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a zöldcitrom (citrom) levét, és óvatosan forgassuk meg benne a gyümölcsöket, majd tegyük félre a salátát.

6. Hevítsünk egy teflonserpenyőt, és pörköljük a kókuszt 1/2, 1 percig kevergetve, amíg a reszelék megpirul.

7. Tálaljuk a gyümölcssalátát személyenként két gombóc fagylalttal, és szórjuk a tetejére a kókuszreszeléket. A maradék fagylalt lefagyasztva három hónapig eláll.

Vote it up
403
Tetszett?Szavazzon rá!