Mangós-kókuszos parfé

A második hozzávaló részben rum formájában kerül bele, amitől még ütősebb lesz

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 adag parféalap 15 dkg mangópüré 1 liter tejszín 10 dkg kókuszreszelék 4 cl kókuszos rum (pl. Malibu) kókuszforgács a díszítéshez

Parféalaphoz: 10 db tojássárgája 20 dkg cukor

Elkészítés
1.
Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával. A parféalap feléhez hozzáadjuk a mangópürét, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszín felét. A keveréket a formába öntjük, és a mélyhűtőben megfagyasztjuk.

2. A parféalap másik feléhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a rumot. Hozzáadjuk a felvert tejszínhab másik felét, majd a már megfagyott mangós parférétegre kanalazzuk, és visszatesszük a mélyhűtőbe.

3. Amikor megfagyott, a fólia segítségével kiborítjuk a formából, és kókuszforgáccsal díszítve tálaljuk.

4. Parféalap készítése: A tojássárgáját a cukorral egy hőálló tálban elkeverjük, majd vízgőz fölött folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg fel nem forrósodik, és a cukor teljesen el nem olvad.

5. Átszűrjük egy másik tálba (hogy az esetleg kicsapódott tojássárgája-darabok ne kerüljenek bele), majd elektromos habverővel – teljes kihűlésig – habbá verjük.

Vote it up
21
Tetszett?Szavazzon rá!