Marcipános-narancsos muffin

Az sem baj, ha a marcipánmassza már nem egészen friss, könnyedén orvosolhatja a helyzetet

Hozzávalók 2 muffinsütőhöz (24 db)
17 dkg marcipánmassza 2 db tojás 7 dkg vaj 2 dl író (vagy joghurt) 7 dkg cukor 1 csipet só 2 kiskanál reszelt narancshéj 2 evőkanál Amaretto likőr 20 dkg liszt 1 kiskanál sütőpor mandulapehely a beszóráshoz 1 db narancs

Elkészítés
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A papírkosárkákat a muffinsütő mélyedéseibe tesszük.

2. A marcipánmasszát kockákra vágjuk (vagy ha kemény, villával összetörjük), és a tojásokkal és a vajjal simára keverjük. Apránként hozzáadjuk az írót, a cukrot, a sót, a narancshéjat, valamint az Amaretto likőrt, és az egészet habosra keverjük.

3. A lisztet a sütőporral egy nagy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a marcipános-tojásos krémet, és az egészet éppen csak addig keverjük, amíg a hozzávalók átnedvesednek és összevegyülnek. (Semmiképpen sem szabad őket összedolgozni!)

4. A narancsokat meghámozzuk, és a héj alatti fehér réteget is eltávolítjuk. A gerezdeket elválasztó vékony hártyából kibontjuk a gyümölcshúst és félbevágjuk.

5. Mindegyik papírkosárkába 1-1 kiskanál masszát töltünk, erre teszünk egy fél narancsgerezdet. Ezután annyi tésztát halmozunk rá, hogy a kosárka kétharmadáig érjen. Rászórjuk a mandulapelyhet.

6. A süteményeket az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A süteményesrácson tepsistől kihűtjük.

Vote it up
217
Tetszett?Szavazzon rá!