Hozzávalók 70 tallérhoz
20 dkg vaj • 15 dkg nyers marcipánmassza • 5 dkg cukor • 1 csipet só • 2–3 csepp keserűmandula-olaj • 1 tojás • 10 dkg mandulapehely • 20 dkg liszt • 20 dkg porcukor • 1 tojásfehérje • 1–2 evőkanál Amaretto likőr • kandírozott cseresznye és pisztácia a díszítéshez
Elkészítés
1. A vajat kikavarjuk a nyers marcipánmasszával. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a keserűmandula-olajat, a tojást, a mandulapelyhet és összekeverjük.
2. Rászitáljuk a lisztet, géppel vagy kézzel összedolgozzuk. Két, egyenként 4 cm átmérőjű hengert formálunk, fóliába tekerjük, és 2 órára behűtjük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és sütőpapírral kibélelünk 2 tepsit. A tekercseket 7 mm vastag szeletekre vágjuk, az így kapott korongokat a tepsibe tesszük, majd tepsinként 10–15 percig sütjük. A porcukorból, a tojásfehérjéből és az Amarettóból kikeverjük a fehér mázat, és rákenjük a még forró tallérokra. Kandírozott cseresznyével és pisztáciával díszítjük.
Hozzászólás