Marcipános tallér

Ezerarcú finomság a tallér, most éppen ünnepi viseletet öltött

Hozzávalók 70 tallérhoz
20 dkg vaj 15 dkg nyers marcipánmassza 5 dkg cukor 1 csipet só 2–3 csepp keserűmandula-olaj 1 tojás 10 dkg mandulapehely 20 dkg liszt 20 dkg porcukor 1 tojásfehérje 1–2 evőkanál Amaretto likőr kandírozott cseresznye és pisztácia a díszítéshez

Elkészítés
1. A vajat kikavarjuk a nyers marcipánmasszával. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a keserűmandula-olajat, a tojást, a mandulapelyhet és összekeverjük.

2. Rászitáljuk a lisztet, géppel vagy kézzel összedolgozzuk. Két, egyenként 4 cm átmérőjű hengert formálunk, fóliába tekerjük, és 2 órára behűtjük.

3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és sütőpapírral kibélelünk 2 tepsit. A tekercseket 7 mm vastag szeletekre vágjuk, az így kapott korongokat a tepsibe tesszük, majd tepsinként 10–15 percig sütjük. A porcukorból, a tojásfehérjéből és az Amarettóból kikeverjük a fehér mázat, és rákenjük a még forró tallérokra. Kandírozott cseresznyével és pisztáciával díszítjük.

Vote it up
198
Tetszett?Szavazzon rá!