Margarin házilag

A margarintól sokáig tartottunk egészségtelennek vélt készítési módja miatt, de ma már nincs mitől félnünk

Hasonló receptek

A jó minőségű csészés margarint azonban ma már nem hidrogénezik, hiszen nincs szükség speciális keményítési eljárásra, mivel a gyártók természetesen szilárd növényi zsírokat használnak fel margarinkészítéskor.

A módszert akár otthon is kipróbálhatja. Nem kell mást tennie, csak egy jeges vízbe mártott tálban a legfinomabb növényi olajokat összekeverni egy kis kókuszzsírral és vízzel.

Hozzávalók
20 gramm kókuszzsír vagy pálmazsír 30 gramm repce- vagy napraforgóolaj 2 teáskanál tej 2 teáskanál nyers vagy pasztőrözött tojássárgája

Elkészítés
1. Adjuk a növényi zsírhoz a növényi olajat. A keveréket jeges vízbe állított tálban egyre gyorsuló mozdulatokkal keverjük egybe, míg eléri a lágy, margarinhoz hasonló állagot.

2. Vegyük ki az edényt a hideg vízből, és adjuk hozzá a tejet, valamint a tojássárgáját. Keverjük, amíg finom és lágy margarint kapunk.

3. Ízlés szerint fűszerezhetjük sóval, citromlével és egyéb zöldfűszerekkel.
 

Hasonlóan egyszerűen készíthet el otthon, házilag sokféle más finomságot, például mogyorókrémet, ketchupot, mustárt, majonézt, de akár márkás termékeket is. Íme, néhány: Kinder Pingui szelet, Nutella, Raffaelo, Túró Rudi, Dunakavics.

Vote it up
383
Tetszett?Szavazzon rá!