Hozzávalók 4 személyre
75 dkg marhahús • 40 dkg hámozott paradicsom • 5 dkg vöröshagyma • 2 doboz konzerv chipotle paprika (adobo-szószban) • 1 kiskanál szárított oregánó • 0,25 kiskanál őrölt kömény • 1 gerezd fokhagyma • 6 db tortilla (paradicsomízesítésű vagy sima) • 9 dkg reszelt cheddar sajt • tejföl (tetszőleges) • 20 dkg vörös bab • 20 dkg főtt rizs
A pico de gallo salsához: 2 db paradicsom • 2 evőkanál hagyma • 1 evőkanál római kömény • 1 db chilipaprika • 1 csipet cukor
Elkészítés
1. A marha zsíros részeit levágjuk, és a húst 6 darabra vágva egy kuktába tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a felaprított hagymát, a chipotle paprikát, az oregánót, a köményt és a fokhagymát. Lassú tűzön 8-10, magasabb hőfokon 4-5 órán át főzzük.
2. A salsához összekeverjük a felkockázott paradicsomot, a felaprított hagymát, a köményt, a kimagozott, feldarabolt csilipaprikát és a cukrot. Lefedjük és állni hagyjuk.
3. Amikor a hús megfőtt, kivesszük, apró darabokra tépkedjük, és adunk hozzá egy kevés főzőlét. A húst szétosztjuk a kiterített tortillák közt, rászórjuk a sajtot, rákanalazzuk a salsát, és tetszés szerint teszünk rá még rizst, babot és tejfölt. A tortillákat összegöngyöljük és tálaljuk.
Ismerjen meg más burritorecepteket is!
Hozzászólás