Hozzávalók 6 személyre
6 db cannelloni tészta • 35 dkg darált marhahús • 1 db vöröshagyma • 1 gerezd fokhagyma • 0,5 db zöld kaliforniai paprika • só • 1 db tojás • 3 dkg zsemlemorzsa • 0,25 kiskanál őrölt fahéj • 0,25 kiskanál őrölt szegfűbors • 4 dl bazsalikomos paradicsomszósz • vaj a sütőedénybe • reszelt parmezán a tetejére
Elkészítés
1. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük.
2. A húst az apróra vágott hagymával, fokhagymával és paprikával együtt egy serpenyőbe tesszük, megsózzuk, majd barnára pirítjuk. A keletkezett zsiradékot eltávolítjuk.
3. A felvert tojást összedolgozzuk a zsemlemorzsával és a fűszerekkel, a paradicsomszósz felével együtt hozzáadjuk a húsos keverékhez, és alaposan összedolgozzuk.
4. A tésztát megtöltjük a keverékkel, és egy vékonyan kivajazott hőálló edénybe rendezzük.
5. Meglocsoljuk a maradék paradicsomszósszal, majd alufóliával letakarva, 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Parmezánnal megszórva tálaljuk.
Hozzászólás