Marhasteak fokhagymás aiolival

A fokhagyma mindent megszépít, bár a marhasteak már eleve szép

Hozzávalók 2 személyre
40 dkg marhahátszín olívaolaj só, bors

Az aiolihoz: 2 fej zúzott sült fokhagyma 1 db tojássárgája 1 kiskanál mustár 2 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál citromlé fehér bors

Elkészítés
1.
Az aiolihoz összekeverjük a fokhagymát a tojássárgájával és a mustárral, majd lassan hozzáadjuk az olívaolajat, és addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk a citromlét is, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.

2. A hússzeletek mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és grillsütőn vagy serpenyőben ízlés szerint kisütjük (oldalanként kb. 4-5 perc). Tálaláskor az aiolit a hús tetejére kanalazzuk. Házilag készült burgonyacsipsszel kitűnő.

Vote it up
64
Tetszett?Szavazzon rá!