Hozzávalók 2 személyre
40 dkg marhahátszín • olívaolaj • só, bors
Az aiolihoz: 2 fej zúzott sült fokhagyma • 1 db tojássárgája • 1 kiskanál mustár • 2 evőkanál olívaolaj • 1 evőkanál citromlé • só • fehér bors
Elkészítés
1. Az aiolihoz összekeverjük a fokhagymát a tojássárgájával és a mustárral, majd lassan hozzáadjuk az olívaolajat, és addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk a citromlét is, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
2. A hússzeletek mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és grillsütőn vagy serpenyőben ízlés szerint kisütjük (oldalanként kb. 4-5 perc). Tálaláskor az aiolit a hús tetejére kanalazzuk. Házilag készült burgonyacsipsszel kitűnő.
Hozzászólás