Marinált sertéshús

Disznóhúsból is lehet könnyű ételeket készíteni, amit ez a mediterrán eredetű recept is jól szemléltet

Hozzávalók 6 személyre
1 kg sertésfilé 5 dl fehérbor 3 evőkanál fehérborecet 1 db vöröshagyma 2 db sárgarépa 1 gerezd fokhagyma 8 szem fekete bors 1 db babérlevél 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem 1 ág kakukkfű 1 evőkanál liszt 1 evőkanál paradicsomsűrítmény

Elkészítés
1. A húst egy edénybe helyezzük, hozzáöntjük a bort és az ecetet, hozzáadjuk a négyfelé vágott hagymát, a felkarikázott répát, a fokhagymát, a borsot és a zöld fűszereket, és lefedve 8-10 órára a hűtőbe tesszük.

2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A húst kivesszük a marinádból, lecsepegtetjük, majd enyhén megsózzuk. A marinádot félretesszük.

3. A húst egy sütőedénybe helyezzük, elrendezzük körülötte a marinádhoz használt hagymát és répát, és sütni kezdjük. Amikor a hagyma már pirulni kezd, visszaöntjük a húsra a félretett marinádot, és többszöri forgatás és locsolgatás mellett puhára sütjük (65-70 perc).

4. A húst kivesszük, felszeleteljük és melegen tartjuk. A lisztet elkeverjük 2-3 evőkanál vízzel, majd a leragadt részeket fakanállal felkapargatva hozzákeverjük a szafthoz.

5. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt is, folyamatos kevergetés mellett összemelegítjük, majd muszlinkendőn átszűrjük vagy botmixerrel pürésítjük. A húst tányérokra szedjük, megöntözzük a szósszal, és főtt krumplival vagy makarónival tálaljuk.

Vote it up
11
Tetszett?Szavazzon rá!