Hozzávalók 6 személyre
1 kg sertésfilé • 5 dl fehérbor • 3 evőkanál fehérborecet • 1 db vöröshagyma • 2 db sárgarépa • 1 gerezd fokhagyma • 8 szem fekete bors • 1 db babérlevél • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem • 1 ág kakukkfű • só • 1 evőkanál liszt • 1 evőkanál paradicsomsűrítmény
Elkészítés
1. A húst egy edénybe helyezzük, hozzáöntjük a bort és az ecetet, hozzáadjuk a négyfelé vágott hagymát, a felkarikázott répát, a fokhagymát, a borsot és a zöld fűszereket, és lefedve 8-10 órára a hűtőbe tesszük.
2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A húst kivesszük a marinádból, lecsepegtetjük, majd enyhén megsózzuk. A marinádot félretesszük.
3. A húst egy sütőedénybe helyezzük, elrendezzük körülötte a marinádhoz használt hagymát és répát, és sütni kezdjük. Amikor a hagyma már pirulni kezd, visszaöntjük a húsra a félretett marinádot, és többszöri forgatás és locsolgatás mellett puhára sütjük (65-70 perc).
4. A húst kivesszük, felszeleteljük és melegen tartjuk. A lisztet elkeverjük 2-3 evőkanál vízzel, majd a leragadt részeket fakanállal felkapargatva hozzákeverjük a szafthoz.
5. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt is, folyamatos kevergetés mellett összemelegítjük, majd muszlinkendőn átszűrjük vagy botmixerrel pürésítjük. A húst tányérokra szedjük, megöntözzük a szósszal, és főtt krumplival vagy makarónival tálaljuk.
Hozzászólás