Marinált szicíliai garnélák

Miért van az, hogy az elegáns éttermekben minden ételnév hosszú? Ez is folytatódik: ...kaviárral és tojássárgájával

Hozzávalók 4 személyre
24 db szicíliai garnéla só, bors lime leve olívaolaj

A tojássárgájához: tojássárgája 60 g tejszín só, bors

A díszítéshez: 120 g kaviár 24 db főtt zöldspárga-csúcs néhány kaporvég

Elkészítés
1. Szedjük le a garnélák héját, távolítsuk el a belsejüket és hosszában vágjuk ketté őket. Sóval, borssal, lime levével és olívaolajjal pácoljuk be. 2 percig hagyjuk lefedve, hogy megszívják magukat.

2. A tojássárgáját jól keverjük el a tejszínnel, sóval, borssal ízesítsük, és egy kisebb lyukú szitán passzírozzuk át. Fedjük le és tegyük be a hűtőbe.

3. 20-20 g tojássárgáját helyezzünk el tányérokon. Egy gyűrű segítségével helyezzük el a garnélákat a tojássárgáján, és tegyük a garnélákból készült torony köré a spárgacsúcsokat, a kaviárt és a kaporvégeket.

Vote it up
146
Tetszett?Szavazzon rá!