Marlenka

A kávéházi sütizésnek is megvan a varázsa, de tán még jobb, ha otthon tesszük ki az asztalra ezt a frissen sült örmény eredetű mézest

Hasonló receptek

Hozzávalók 12 szelethez
10 dkg vaj 2 evőkanál méz 17,5 dkg cukor 1 kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanál ecet 2 db tojás 35 dkg liszt + a nyújtáshoz kakaópor és mogyoró a díszítéshez

A krémhez: 4 dl cukrozott sűrített tej 20 dkg vaj  3 dkg mogyoró 2 evőkanál konyak

Elkészítés
1.
A vajat a mézzel és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az ecettel elkevert szódabikarbónát.

2. Egy főzőedényben lassú tűzön hevíteni kezdjük, majd hozzáadjuk a tojást, és megvárjuk, míg habzani kezd, a színe pedig barnára vált.

3. A tűzről levéve 3 adagban azonnal hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük, majd a tésztából 6-7 egyforma labdát formázunk, és műanyag fóliába csomagolva 1 órára betesszük a hűtőbe.

4. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A tésztalabdacsokat belisztezett felületen 2-3 mm vékonyságúra nyújtjuk, majd kör vagy négyzet alakban egyenlő méretűre vágjuk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 4-5 perc alatt készre sütjük.

5. A krémhez a sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A sűrített tejet egy hőálló edénybe öntjük, alufóliával letakarva egy félig vízzel telt nagyobb hőálló edénybe állítjuk, és a sütőben 1,5 órán át sütjük, míg a tej karamellszínűvé nem változik.

6. Ekkor simára keverjük a vajjal, hozzáadjuk az apróra vágott mogyorót és a konyakot, és hagyjuk egy kissé megdermedni.

7. A tésztalapokat – köztük egy-egy réteg krémmel – egymásra helyezzük, a tetejét megszórjuk kakaóporral és mogyoróval, majd tálaljuk.

Vote it up
3
Tetszett?Szavazzon rá!