Mascarponés sajttorta balzsamecetes eperrel

Az eper sosem okoz csalódást, ebben az ínyenceknek való tortában sem

Hasonló receptek

Hozzávalók
30 dkg gabonakeksz 5 dkg Rama sütőmargarin + a sütőformába 14 dkg krémsajt 10 dkg cukor 15 dkg mascarpone 3 tojás 2 evőkanál citromlé 1 kiskanál reszelt citromhéj

Az eperhez: 15 dkg eper • 3 dkg cukor • 2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A kekszet mozsárban vagy aprítógépben összeaprítjuk, majd összekeverjük a megolvasztott margarinnal. A morzsalékos masszát egy margarinnal kikent kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.

2. A krémsajtot összekeverjük a cukorral és a mascarponéval, majd hozzáadjuk a tojást, a citromlét és a citromhéjat, és alaposan összedolgozzuk.

3. A mascarponés keveréket a sütőformába kanalazzuk, majd a tortát 40-45 perc alatt készre sütjük.

4. Ezalatt az epret összekeverjük a cukorral és meglocsoljuk a balzsamecettel. Tálaláskor a tortaszeletek mellé kanalazzuk. Rucolával tálaljuk.
 

Ismerjen meg további sajttortákat!

Vote it up
32
Tetszett?Szavazzon rá!