Mascarponéval töltött csirkemell

Annyira elegáns, hogy akár egy gyertyafényes vacsora fő fogásának is beválik

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg gomba 2 db citrom leve 8 dkg vaj + a sütéshez 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem só, bors 4 db csirkemellfilé 4 szelet főtt sonka 20 dkg mascarpone 2 db paradicsom

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A gombát felvágjuk és meglocsoljuk a citromlével.

2. 3 dkg vajat felhevítünk, hozzáadjuk a fokhagymát, enyhén megpirítjuk, majd kivesszük belőle. A vajba szórjuk a petrezselymet és a gombát, és nagy lángon 5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, újabb 2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.

3. A csirkemelleket vízszintesen majdnem teljesen félbevágjuk. A húst kinyitjuk, enyhén kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk. A hússzeletek egyik felére 1-1 szelet sonkát teszünk, rákanalazzuk a mascarponét és 1-1 evőkanál gombás keveréket.

4. A csirkemelleket összezárjuk, és fogpiszkálóval megtűzzük, hogy ne nyíljanak szét. A paradicsomot négybe vágjuk, és egyet-egyet a csirkeszeletek tetejére helyezünk. A húst megsózzuk, majd a maradék vajból kis darabokat teszünk rá.

5. Kivajazott tepsibe helyezzük, alufóliával letakarjuk, majd 15 perc sütés után a fóliát eltávolítjuk, és a csirkét grill fokozaton aranybarnára sütjük.

Vote it up
230
Tetszett?Szavazzon rá!