Hozzávalók 4 személyre
50 dkg gomba • 2 db citrom leve • 8 dkg vaj + a sütéshez • 2 gerezd fokhagyma • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem • só, bors • 4 db csirkemellfilé • 4 szelet főtt sonka • 20 dkg mascarpone • 2 db paradicsom
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A gombát felvágjuk és meglocsoljuk a citromlével.
2. 3 dkg vajat felhevítünk, hozzáadjuk a fokhagymát, enyhén megpirítjuk, majd kivesszük belőle. A vajba szórjuk a petrezselymet és a gombát, és nagy lángon 5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, újabb 2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
3. A csirkemelleket vízszintesen majdnem teljesen félbevágjuk. A húst kinyitjuk, enyhén kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk. A hússzeletek egyik felére 1-1 szelet sonkát teszünk, rákanalazzuk a mascarponét és 1-1 evőkanál gombás keveréket.
4. A csirkemelleket összezárjuk, és fogpiszkálóval megtűzzük, hogy ne nyíljanak szét. A paradicsomot négybe vágjuk, és egyet-egyet a csirkeszeletek tetejére helyezünk. A húst megsózzuk, majd a maradék vajból kis darabokat teszünk rá.
5. Kivajazott tepsibe helyezzük, alufóliával letakarjuk, majd 15 perc sütés után a fóliát eltávolítjuk, és a csirkét grill fokozaton aranybarnára sütjük.
Hozzászólás