Mazsolás-ricottás torta

Próbálja ki a szokásos túró helyett ricottával! Meglátja, meggyőző lesz

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
10 dkg mazsola 10 evőkanál fehérbor 37 dkg liszt 24 dkg vaj + a sütéshez 16 dkg cukor 4 db tojássárgája 2 db citrom héja 70 dkg ricotta sajt 4 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kivajazunk és kilisztezünk egy tortaformát. A mazsolát fél órára beáztatjuk a borba.

2. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, 5 dkg cukrot, 1 tojássárgáját és a citromhéj felét. Alaposan összedolgozzuk, majd a tésztából labdát gyúrunk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 1 órán át pihentetjük.

3. A másik tojássárgáját sűrűre keverjük a maradék cukorral, belemorzsoljuk a ricottát, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a lecsöpögtetett és kinyomkodott mazsolát és a maradék citromhéjat.

4. A tésztát kilisztezett felületen 5 mm-esre nyújtjuk, és a sütőformába tesszük úgy, hogy a szélei elérjék a forma tetejét. A ricottás keveréket a tészta közepére kanalazzuk, és a tortát 45 percre sütőbe tesszük. Kihűlve tálaljuk.

Vote it up
207
Tetszett?Szavazzon rá!