Mazsolás kuglóf

Ki mondta, hogy a kuglóf „téli” csemege?!

Hozzávalók 12 szelethez
25 dkg liszt + a formába és a mazsolához 25 dkg vaj + a formába 2 kiskanál sütőpor 25 dkg cukor 2 kiskanál reszelt citromhéj 1 kiskanál vaníliakivonat 6 db tojás 15 dkg mazsola

A sziruphoz: 5 dkg cukor 1 db citrom leve

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy kuglófformát vékonyan kivajazunk és kilisztezünk. A lisztet összekeverjük a sütőporral.

2. A vajat a cukor kétharmadával habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliát és 2 tojássárgáját, majd összedolgozzuk a liszt egyharmadával.

3. Hozzáadunk még 2 tojássárgáját és a maradék liszt felét, összedolgozzuk, majd ezt megismételjük a maradék tojássárgájával és liszttel.

4. A tojásfehérjét a maradék cukorral lágy habbá verjük, az egyharmadát óvatosan hozzákeverjük a tésztához, és hozzáadjuk az 1 evőkanál lisztben meghempergetett mazsolát is. Ezután hozzáforgatjuk a maradék tojáshabot, és a tésztát a kuglófformába kanalazzuk.

5. A tészta tetejét elsimítjuk, 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd egy rácsra tesszük hűlni.

6. A sziruphoz a cukrot 1,2 dl vízben kis lángon forralni kezdjük, majd miután feloldódott, még 2 percig forraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromlét, és meglocsoljuk vele a kuglófot.

Vote it up
25
Tetszett?Szavazzon rá!