Mazsolás pudding whiskey-szósszal

Még egy pudding, amelyet érdemes eltanulni az angoloktól

Hozzávalók 4 személyre
nagy marék kenyérkocka (baguette-ből) 6 dkg vaj 15 dkg cukor 2 db tojás 2,5 dl habtejszín 3 evőkanál mazsola 2 kiskanál vaníliakivonat

Az öntethez: 10 dkg cukor 2 kiskanál keményítő őrölt fahéj 2 dl tejszín 2 evőkanál bourbon whiskey

Elkészítés
1. A kenyérkockákat egyenletesen elosztjuk egy közepes méretű hőálló tálban. Összekeverjük a vajat és a cukrot, hozzáadjuk a tojást, és tovább keverjük. Beleöntjük a tejszínt, a mazsolát és a vaníliát, majd az egészet ráöntjük a kenyérkockákra.

2. A tálat egy nagyobb tepsibe tesszük, és 2,5 cm magasságig forró vizet öntünk köré. A pudingot 160 °C-on addig sütjük, míg a közepe át nem sül (45-50 perc). Kivesszük a tálat a vízből, és hűlni hagyjuk.

3. Közben az öntethez összekeverjük a cukrot, a keményítőt és a fahéjat. Belekeverjük a tejszínt, és közepes lángon, állandó kevergetés mellett felforraljuk. További 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a whiskey-t. A meleg pudingot a whiskey-s öntettel tálaljuk.
 

Ismerjen meg további pudding recepteket!

Vote it up
297
Tetszett?Szavazzon rá!