Mazurka

Íme, egy hamisítatlan lengyel finomság táncos kezűeknek

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
4 kiskanál kukoricakeményítő 4 kiskanál cukor 2,5 dl narancslé 8,5 dkg szárított sárgabarack, felaprítva 8,5 dkg szárított datolya, negyedelve 8,5 dkg szárított cseresznye, félbevágva 8,5 dkg aranymazsola 3 evőkanál kandírozott narancshéj 7 dkg hámozott pisztácia 0,5 citrom reszelt héja

A tésztához: 30 dkg liszt 0,5 kiskanál sütőpor 0,5 kiskanál só 22 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez 20 dkg cukor 1 db tojás 1,5 kiskanál vaníliakivonat

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. Kivajazunk egy 30x20 cm-es tepsit.

2. A tésztához összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.

3. A vajat és a cukrot egy edényben kézi mixerrel közepes fokozaton krémesre keverjük. Beletesszük a tojást és a vaníliakivonatot, és jól összedolgozzuk.

4. Alacsony fokozaton tovább keverjük, majd három lépésben hozzáadjuk a lisztet, és jól összekeverjük.

5. tésztát beleöntjük a kivajazott tepsibe. Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz, majd kivéve hagyjuk teljesen kihűlni (kb. 45 perc).

6. Ezalatt összekeverjük a kukoricakeményítőt a cukorral, majd hozzáöntjük a narancslét, és addig keverjük, míg cseppfolyós nem lesz. Beletesszük az aszalt gyümölcsöket és a kandírozott narancshéjat. Gyakori kevergetés mellett közepes tűzön addig főzzük, míg az állaga kompótszerű nem lesz (kb. 3 perc).

Vote it up
312
Tetszett?Szavazzon rá!